Spring til indhold

Velkommen til Campus Odense

Campus Odense er et af Europas mest ambitiøse områder for vækst og udvikling inden for robotteknologi, sundheds- og velfærdsinnovation.

 

Campus Odense vil få op mod 60.000 daglige brugere, der enten bor, arbejder eller har et andet ærinde i Odense nye bydel, hvor der er 1,3 km fra den nordlige indgang ved SDU til den sydlige udgang ved Nyt OUH.


Campus Odense dækker over et samlet areal på 330 ha. og ligger få kilometer fra Odense centrum og centralt placeret i forhold til motorvejen. Fra 2020 forbinder Odenses nye letbane Campus Odense med både motorvej og nationale toglinjer, ligesom der er gode cykelforbindelser fra Campus Odense til resten af Odense.

Intet andet sted i Europa bliver et internationalt universitet bygget direkte sammen med et nationalt sygehus i topklasse, som det sker i Campus Odense, når det nye Odense Universitetshospital står klar. Her bygges det nye hospital sammen med det Sundhedsvidenskabelige Institut på Syddansk Universitet og skaber en unik og oplagt mulighed for at få forskning i medicin og sundhed til at spille sammen med den daglige praksis på et moderne hospital.

 Campus Odense er en moderne bydel der kommer til at rumme private boliger, studieboliger, små og mellemstore virksomheder, der kan se sig ind i udviklingen af nye teknologier inden for Odenses styrker inden for robotter, droner, it og velfærdsteknologi. 

Med både Syddansk Universitet, Forskerparken og University College Lillebælt inden for synsvidde er der gode muligheder for at udvikle idéer og forretningskoncepter med forskere og studerende.

Parterne bag Campus Odense er Syddansk Universitet, Nyt Odense Universitetshospital, University College Lillebælt, Freja Ejendomme, Syddanske Forskerparker, Odense Kommune og Region Syddanmark.