Spring til indhold

Velkommen til Campus Odense

Campus Odense er et af Europas mest ambitiøse områder for vækst og udvikling inden for robotteknologi, sundheds- og velfærdsinnovation.

 

Campus Odense oversigt

Campus Odense er et af Europas mest ambitiøse områder for vækst og udvikling inden for robotteknologi, sundheds- og velfærdsinnovation.

 

Campus Odense er en moderne bydel der rummer private boliger, studieboliger og både store, veletablerede virksomheder, samt små og mellemstore virksomheder der blandt andet beskæftiger sig med robotteknologi og sundheds- og velfærdsinnovation.

 

Intet andet sted i Europa bliver et internationalt universitet bygget direkte sammen med et nationalt sygehus i topklasse, som det sker i Campus Odense, når det nye Odense Universitetshospital (OUH) står klar i november 2023. Her bygges det nye hospital sammen med det Sundhedsvidenskabelige Institut på Syddansk Universitet og skaber en unik og oplagt mulighed for at få forskning i medicin og sundhed til at spille sammen med den daglige praksis på et moderne hospital.

 

Med både Syddansk Universitet, Forskerparken og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole inden for rækkevidde, har virksomheder med base i Campus Odense unikke muligheder for at udvikle idéer og forretningskoncepter med forskere og studerende.

 

Med tiden vil Campus Odense huse op mod 60.000 daglige brugere, der enten bor eller arbejder i bydelen. Den spirende bydel dækker et samlet areal på 330 ha. og ligger få kilometer fra Odense Centrum og med en central placering i forhold til motorvejen.

 

Odenses nye letbane forbinder fra maj 2022 Campus Odense med både Odense Centrum, motorvej og nationale toglinjer, når stationen ’Cortex Park’ på Campusvej tages i brug.  I 2024 forventes denne letbanestation at være den 6. travleste af de 26 letbanestationer med cirka 3.700 daglige brugere.


Parterne bag Campus Odense er Syddansk Universitet, Nyt Odense Universitetshospital, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Freja Ejendomme, Syddanske Forskerparker, Odense Kommune og Region Syddanmark.

 

Borgmesterforvaltningen