Spring til indhold

Lead the Talent

Lead the Talent har siden deres start for 10 år siden været med til at facilitere mødet mellem højtuddannede talenter og virksomheder. I dag har de bl.a. kontor i Forskerparken. Læs vores Q & A for at høre mere om dem.

Arish Ahmad fra Lead the Talent

 

Hvad har det givet Lead the Talent at være i Syddanske Forskerparker og Campus Odense-området?

Arish Ahmad: Det har givet Lead the Talent nogle rammer for de events vi afholder og de møder vi faciliterer mellem virksomheder og talenter, som vi kalder de højtuddannede jobsøgende.

De events, vi afholder, er ret store. Vi har samtidig mange interessenter, da mange virksomheder er interesseret i vores koncept og der er generelt mange højtuddannet jobsøgende i Danmark.

Ved at være en del af Syddanske Forskerparker, og være i det område der er Campus Odense, får vores potentiale som virksomhed lov til at udfolde sig. I Videnbyen har vi f.eks. adgang til Orange Room, som vi har brugt omkring 50 gange til forskellige Matching Days og informationsmøder. Vi har adgang til Torvet, hvor vi kan holde større arrangementer, som Chris MacDonald arrangementet i anledningen af vores 10-års fødselsdag, hvortil vi tiltrak 300 ledere, mentorer og talenter fra hele Odense. Under normale omstændigheder vil det koste en del at leje sådan et sted.

Hvordan hjælper I studerende fra SDU?

Arish Ahmad: Mange af vores events er både for ledige højtuddannede, men især også for studerende. Syddansk Universitet ligger lige her bagved, så det er kun naturligt at der er noget på tværs. Vi har et forløb, som hedder TalentX, hvor vi allerede i universitetstiden giver de studerende mulighed for at blive tilknyttet virksomheder i Campus Odense-området.

Ved at få de studerende ud til Matching Day arrangementer i Videnbyen eller Forskerparken, får de også øje på, at det er her virksomhederne er, og de muligheder, de ellers ville gå glip af, hvis de ikke kom ud og mødte virksomhederne.

På den måde er vi i Lead the Talent med til at aktivere og facilitetere mødet mellem de studerende og virksomhederne – og det er bestemt noget som rammerne her i Campus Odense-området bidrager til.

Hvordan valgte I jeres nuværende placering, og kan du fortælle mere om processen?

Arish Ahmad: Lead the Talent startede i Aarhus, hvor vi har hovedkontor. Da vi startede et samarbejde med Odense Jobcenter, fik vi et behov for at sidde i Odense. Vi begyndte at kigge efter et kontor, men fra erfaring vidste vi, at det ikke altid er let at finde de lokaler vi har brug for. Her kunne vi se en løsning, hvor vi allerede har istandsatte lokaler, når vi lejer os ind hos Syddanske Forskerparker.

Det startede med at jeg, vores guy i Odense, lejer mig ind i en enkelplads i Videnbyen, men relativt hurtigt skal jeg have nogle kolleger og derfor flyttede vi til Forskerparken. Hvor vi ser Videnbyen, som et godt eventcenter, ser vi Forskerparken, som et coworking space, hvor vi kan sidde tæt på andre små- og mellemstore virksomheder.

Hvad ønsker I jer mere fra Campus Odense-området?

Arish Ahmad: Det er et godt spørgsmål. Jeg tror man kan lade sig inspirere meget af hvordan kæmpe giganter som Google eller Facebook eller sådan nogen som WeWork har designet deres arbejdsområder. De er sindssyge dygtige til at skabe fællesområder, der er dynamiske. Så f.eks. til Forskerparken kunne jeg godt tænke mig et fedt lobbyområde. Et sted, hvor man får lyst til at hænge ud og møder forskellige mennesker. For det er fint at man kan mødes ved kaffemaskinen, men hvis de gode samtaler skal føre til mere, skal det være et opholdsrum og ikke bare en kaffestation.

Jeg kunne godt tænke mig at Campus Odense bliver det nye centrum i Odense. For man har helt klart fat i den lange ende her, men jeg kunne godt tænke mig, at man på en eller anden måde kan gøre det endnu federe for en virksomhed at sidde herude. Det skal ikke kun være et sted, der tiltrækker erhvervslivet – man skal også have lyst til at være her i sin fritid. Hvis det kræver, at man åbner et Leos Legeland eller sætter en storskærm op til udendørsevents, så gør det.

Om Lead the Talent:
Lead the Talent er et konsulentbureau, der er sat i verden for at hjælpe talenter og virksomheder med at opnå deres fulde potentiale gennem talentudvikling, diversitet og innovation.

Lead the Talent arbejder med jobcentre om at få højtuddannede i jobs ude i virksomheder i deres lokalområder. Derudover arbejder Lead the Talent sammen med Syddansk Universitet om et projektorienteret forløb, TalentX, hvor kandidatstuderende matches med små- og mellemstore virksomheder. Desuden tilbyder Lead the Talent foredrag og workshops til ledere og virksomheder for at hjælpe dem med at komme i mål med deres forretningsudvikling, diversitetsindsatser og talentudvikling.

Arish Ahmad er drifts- og udviklingschef. Han sidder i Odense i Forskerparken.

Info
www.leadthetalent.dk


Borgmesterforvaltningen