Spring til indhold

VitaSim

VitaSim er udsprunget fra iværksætterimiljøet på Syddansk Universitet og arbejder i dag tæt sammen med uddannelsesinstitutionerne i Campus Odense. Læs vores Q & A for at høre mere om dem.

Jacob Sangild fra VitaSim

Hvad har det givet VitaSim at være i Videnbyen og Campus Odense-området?

Jacob Sangild: VitaSim er født gennem SDU. Vi er startet i Startup Station i Videnbyen, da de to grundlæggere var studerende og gerne ville lave en VR-virksomhed. Særligt studiemiljøet og muligheden for at kunne skalere op og ned som virksomhed er tiltrækkende.

Vi sidder i et forholdsvis lille delekontor, men har samtidig mulighed for at komme ind i store mødelokaler og benytte os af forplejning, når vi har gæster eller bruge hele torvet til større arrangementer. Det er godt for en startupvirksomhed, som vores, da vi så både kan holde udgifterne nede, samtidig med at vi kan invitere til større arrangementer.

Derudover er vi tætte på motorvejen og letbanen. Så derfor ligger det placeringsmæssigt godt.

Hvordan inddrager I studerende fra SDU, UCL og andre uddannelsesinstitutioner?

 

Jacob Sangild: Det gør vi på forskellige måder; Jeg holder ofte oplæg på SDU og UCL omkring vores virksomhed, og vi deltager i større arrangementer, der omhandler praktikforløb. Vi tilbyder nogle gange de forskellige studieretninger praktikpladser. Praktikanterne kan komme ind og laver prototyper. Det er en god måde at få verificeret hvad der virker og hvad der ikke gør – og hvis det praktikanterne har arbejdet på virker, så bygger vi det. Det kommer der god feedback på fra de studerende. De er glade for den læringsproces, som vi kan tilbyde dem. De er glade for at de bliver sat i selvkørende teams med andre studerende, bliver taget seriøse og får lov til at gøre noget, der kan komme til at give mening. Det er også en god måde at finde nye, mulige medarbejdere blandt de talentfulde studerende som kommer igennem.


Hvorfor valgte I jeres nuværende placering, og kan du fortælle mere om processen?

Jacob Sangild: Vi var i Videnbyen i forvejen og derfor var det naturligt at kigge efter noget i nærheden.

Under coronanedlukningen flyttede vi fra Startup Station til New Bizz – også i Videnbyen – og prøvede det af. Vi valgte så at blive i huset, fordi det er et godt hus at være i sammenlignet med nogle af de andre steder vi kiggede. Det er især placeringen og fleksibiliteten, der har været afgørende.

Hvad ønsker I jer mere fra Campus Odense-området?

Jacob Sangild:
Der er altid ting, der kunne være bedre på den ene eller anden måde. Idéen om at der er mange virksomheder i huset får vi desværre ikke brugt. Måske fik vi det brugt mere, hvis vi sad i Forskerparken, hvor der er flere virksomheder og dermed flere potentielle kunder. Vi kunne godt tænke os vores egne lokaler i Videnbyen, men som det ser ud lige nu er det godt med muligheden for at kunne skalere op og ned efter behov.

Om VitaSim:
VitaSim er en VR-virksomhed der arbejder med simulationstræning af sundhedsfagligt personale. VitaSim arbejder evidensbaseret og deltager i forskningsprojekter omhandlende simulationstræning til bl.a. ultralyd, medicinhåndtering, CT-guidet cryoablation og meget mere.

VitaSim holder til i Videnbyen. Virksomheden blev grundlagt i 2018.

Jacob Sangild er partner og Chief Learning Officer i VitaSim.

Info
www.vitasim.dk


Borgmesterforvaltningen